Ikkunaremontin hinta – Mitä sinun tulisi tietää?

Ikkunaniput energiaremontoitavan omakotitalon edessä.

Karkea arvio ikkunaremontin hinnalle on 15 000 euroa. Pienen rintamamiestalon ikkunaremontti saattaa jäädä lähemmäs 10 000 euroa (n. 7–9 ikkunaa ja pari ovea), mutta talon laajuuden – eli ikkunoiden määrän ja koon, sekä lisävarusteiden myötä hinta voi nousta 20 000 euroon ja ylikin (lue myös: taloyhtiön ikkunaremontin hinta).

Ikkunat muodostavat noin puolet hinnasta ja asennus yhden viidesosan. Hinta-arviot ovat avaimet käteen hintoja, eli sisältävät myös ulko- ja sisäverhouksen.

Ikkunaremontti on yksi merkittävimmistä parannuksista, joita voit kotiisi tehdä. Se ei ainoastaan paranna asumismukavuutta, vaan myös lisää kiinteistön arvoa ja vähentää energiankulutusta. Kodin10 auttaa sinua ymmärtämään ikkunaremontin kustannukset, jotta voit suunnitella remonttisi budjetin realistisesti.

Ikkunaremontin kustannustekijät

Olohuoneen erkkeri jälkeen.

Ikkunaremontin hintaan vaikuttavat monet eri tekijät, joista tärkeimmät ovat:

  1. Ikkunoiden määrä ja tyyppi: Ikkunoiden koko, muoto ja avautumistapa vaikuttavat merkittävästi hintaan. Yleisesti ottaen, mitä suurempi ja monimutkaisempi ikkuna, sitä korkeammat ovat kustannukset. Kodin10 tarjoaa ainoastaan puu-alumiini-ikkunoita, jotka yhdistävät puun lämpimän ulkonäön ja alumiinin kestävyyden.
  2. Lisävarusteet ja erikoisominaisuudet: Esimerkiksi selektiivilasit, jotka parantavat energiatehokkuutta estämällä auringon lämpösäteilyn pääsyn sisätiloihin, voivat lisätä ikkunaremontin hintaa, mutta tarjoavat pitkällä aikavälillä säästöjä energiakuluissa.
  3. Asennus: Ammattitaitoinen asennus on kriittinen osa ikkunaremonttia. Asennuksen osuus kokonaiskustannuksista voi olla merkittävä, erityisesti jos vanhat ikkunat vaativat erityistoimenpiteitä poistettaessa tai jos rakenteita täytyy muokata uusien ikkunoiden asentamiseksi.
  4. Vanhojen ikkunoiden poisto ja jätehuolto: Vanhojen ikkunoiden poistaminen ja asianmukainen kierrätys tai hävittäminen voivat tuoda lisäkustannuksia.

Esimerkkihintoja

Keskimääräinen hinta ikkunaremontille, jossa vaihdetaan noin 7–9 ikkunaa ja 2 ovea, voi liikkua noin 10 000 € paikkeilla. Tarkempi hinta-arvio riippuu kuitenkin edellä mainituista tekijöistä sekä ikkunoiden ja ovien määrästä ja laadusta. Yleensä ikkunaremonttien hinnat vaihtelevat 10 000 € ja 20 000 € välillä.

Pyydä tarkka tarjous

Jokainen koti on ainutlaatuinen, ja siksi Kodin10 suosittelee pyytämään tarkan tarjouksen, joka räätälöidään juuri sinun kotisi tarpeiden mukaan. Tarjous sisältää kaikki remontin osa-alueet selkeästi eriteltyinä, jotta voit ymmärtää, mistä kokonaishinta muodostuu.

Ikkunaremontti on investointi, jonka vaikutukset näkyvät ja tuntuvat vuosikymmeniä. Valitsemalla Kodin10:n saat paitsi laadukkaat tuotteet myös sertifioidun asennuksen ja kattavan takuun, jotka takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen ja mielenrauhan.

Kun olet valmis päivittämään kotisi ikkunat, ota meihin yhteyttä – autamme mielellämme!

Ikkunat – hinta

Ikkunoiden osuus ikkunaremontin kokonaiskustannuksista on tyypillisesti noin puolet. Kodin10:n tarjoamien ikkunoiden hintaan vaikuttavat useat tekijät, jotka ovat tärkeää ottaa huomioon ikkunaremonttia suunnitellessa. Luonnollisesti ikkunan hintaan vaikuttaa ikkunan malli ja rakenne, sekä koko.

Energiatehokkuus ja U-arvo

Merkittävin yksittäinen hintaan vaikuttava tekijä on ikkunan U-arvo, joka ilmoittaa ikkunan lämmönläpäisykyvyn. Mitä pienempi U-arvo, sitä parempi ikkunan energiatehokkuus. Korkeampi energiatehokkuus tarkoittaa yleensä suurempaa investointia alussa, mutta tuo merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa pitkällä aikavälillä.

Kuinka paljon ikkunoiden asennus maksaa?

Ikkunoiden asennuksen osuus ikkunaremontin kokonaishinnasta on noin 20–25 %. Esimerkiksi 15 000 euron remontissa asennuksen kustannukset voivat olla noin 3 000–4 000 euroa. Asennuksen laatu on avainasemassa, sillä edes parhaat ikkunat eivät toimi oikein, jos ne eivät ole kunnolla asennettuja. Lisäksi asennuskulut ovat verovähennyskelpoisia.

Ikkunoiden asennuskustannukset vaihtelevat myös riippuen kohteen erityisolosuhteista. Monimutkaisemmissa kohteissa voi olla tarpeen käyttää erikoistyökaluja ja -laitteita, kuten nostureita ja telineitä. Haastavampi asennusympäristö voi näin ollen nostaa ikkunaremontin hintaa, minkä vuoksi on tärkeää arvioida remontin olosuhteet tarkasti ennen lopullisen hinnan määrittämistä.

Asennustarvikkeet: ruuvit, eristeet, listat, laudat, pellitykset yms. lasketaan asennuksen hintaan.

Lisävarusteet ja ominaisuudet: vaikutus ikkunaremontin hintaan

Ikkunoiden varustelu lisäominaisuuksilla ja -varusteilla voi parantaa merkittävästi asumismukavuutta, mutta samalla ne vaikuttavat ikkunaremontin kokonaiskustannuksiin. Lisävarusteet, kuten sälekaihtimet, raitisilmaventtiilit ja hyttyspuitteet, sekä erikoislasit, jotka parantavat esimerkiksi auringonsuojaa tai mobiiliyhteyksien toimivuutta, lisäävät remontin hintaa.

Näiden lisävarusteiden käyttö voi tehdä ikkunoista monipuolisempia ja toiminnallisempia. Esimerkiksi auringonsuojaa parantavat erikoislasit auttavat hallitsemaan sisätilojen lämpötilaa ja vähentämään jäähdytyksen tarvetta kesäisin, kun taas antennilasi varmistaa mobiilisignaalin vahvuuden rakennuksen sisällä.

Vaikka lisäominaisuuksien lisääminen nostaa ikkunaremontin alkukustannuksia, ne voivat tarjota pitkäaikaisia säästöjä ja parantaa elämänlaatua. Siksi on tärkeää arvioida, mitkä lisävarusteet ovat juuri sinun kodissasi eniten tarpeen ja millainen vaikutus niillä on remontin kokonaishintaan.

Ovien vaikutus ikkunaremontin hintaan

Vaikka ovet eivät suoraan kuulu ikkunaremontin peruskustannuksiin, niiden uusiminen samanaikaisesti ikkunoiden kanssa on yleinen ja kustannustehokas käytäntö. Oviremontti lisää ikkunaremontin kokonaiskustannuksiin yleensä noin kuudesosan, riippuen ovien määrästä, mallista ja lisävarusteista (ikkunoiden määrän ollessa pienempi, ovien suhteellinen osuus kustannuksista kasvaa).

Ovien kustannusvaikutus

Esimerkiksi 18 000 euron ikkunaremonttiin oviremontti voi lisätä noin 2 000–4 000 euroa. Tämä integroitu lähestymistapa säästää myös muita kuluja, kuten logistiikkaa ja materiaalien kierrätystä, tehden koko remontista kustannustehokkaamman.

Kun suunnittelet ikkunoiden ja ovien uusimista, on tärkeää arvioida molempien osien kustannukset yhdessä, jotta saat selkeän kuvan investoinnin kokonaiskustannuksista.

Mitä ikkunaremontti maksaa?

Kysymykseen on vaikea antaa vastausta ilman riittäviä pohjatietoja, jotka useimmiten vaativat käynnin paikan päällä. Muutamien ikkunoiden uusimisesta moni-ikkunaisen talon mittavaan ikkuna- ja oviremonttiin, budjetti voi vaihdella aina 5 000:sta eurosta jopa 30 000 euroon saakka.

Kodin10:n ikkunaremontin voi maksaa osissa

Kodin10 Lasku

OP-Rahoitus logo

Saat yhden laskun pitkällä maksuajalla ja lasku lähetetään vasta työn valmistuttua. Laskussa on 30pv kuluton ja koroton maksuaika. Laskun lähettää OP.

Kodin10 rahoitus 

Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää Kodin10 rahoituksen tarjoaman helppouden ja jakaa maksut sinulle sopiviin kuukausieriin (rahoituksen tarjoaa OP).

Kuukausierät riippuvat rahoituksen suuruudesta ja valitsemastasi maksuajasta. Voit halutessasi maksaa myös ylimääräisiä suorituksia lyhentääksesi maksuaikaa tai pienentääksesi jäljelle jääviä eriä.

Rahoitus on perusparannuslaina, joka oikeuttaa korkovähennyksiin verotuksessa. Luoton perustamisesta ei peritä erillistä perustamismaksua.

Mikäli haluat tarkemman hinta-arvion omasta ikkunaremontistasi, pyydä ensin asiantuntijamme maksuttomalle arviokäynnille.

Kokeile erilaisia maksueriä oheisella rahoituslaskurilla

Taloyhtiön ikkunaremontin hinta

Taloyhtiön, eli rivitalon tai kerrostalon ikkunaremontin hinnoittelu eroaa omakotitalon remontista usein projektin laajuuden ja logistiikan osalta. Kerrostaloissa ja rivitaloissa ikkunoiden ja ovien suurempi määrä nostaa kokonaiskustannuksia, mutta samanaikaisesti on mahdollista saavuttaa säästöjä johtuen mittakaavaeduista. Esimerkiksi kuljetuskustannukset jakautuvat useamman asunnon kesken, ja pidempi yhtäjaksoinen työmaa mahdollistaa tehokkaamman työn suunnittelun. Tämä voi alentaa työn osuuden kustannuksia, kun asennusryhmät voivat optimoida toimintansa suuremmassa mittakaavassa. Täten, vaikka yksittäisten komponenttien määrä kasvattaa hintaa, kokonaiskustannuksissa voi silti ilmetä säästöjä per asunto verrattuna yksittäisten omakotitalojen remontteihin. Jokaisessa kohteessa voi olla omanlaisiansa hintaan vaikuttavia tekijöitä, kuten esimerkiksi jälkiasenteisen hissin lisäämisen jäljiltä ahtaammaksi muuttunut rappukäytävä, joka estää isojen ikkunoiden tuomisen asuntoon sisäkautta. Ikkunaremontin suunnittelussa on aina viisasta ottaa yhteyttä myyjään ja keskustella kohteen erityispiirteistä.

Kolme asentajaa valmistelee ikkuna-aukkoja.

LOMAKE

Kysy meiltä lisää ikkunaremontin hinnasta

Jätä yhteystietosi tällä lomakkeella, niin olemme teihin piakkoin yhteydessä.
Yhteystietojasi ei luovuteta muille.

Ota rohkeasti yhteyttä – etenemme täysin sinun ehdoillasi.
Tulemme käymään vasta kun se sinulle sopii.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Mistä olisit kiinnostunut
Voit kertoa alustavasti yhteydenoton aiheesta. Esimerkiksi minkälainen rakennus on kyseessä ja millaisista uusimistarpeista haluat keskustella.