Jätteiden kierrätys ikkunaremontissa.

Ikkunoiden kierrätys taloyhtiöissä: Ekologinen valinta remontissa

Kierrätys-kuvake

Taloyhtiön ikkuna- ja oviremontit tuottavat väistämättä jätettä, mutta nykyaikaiset kierrätysmenetelmät tarjoavat mahdollisuuden kääntää remonttijäte resurssiksi. Kodin10 on omaksunut kestävän kehityksen periaatteet, jotka kattavat kaiken ikkunoiden ja ovien elinkaaresta kierrätykseen, sekä siihen, miten taloyhtiöt voivat hyödyntää näitä periaatteita.

Kierrätyksen merkitys taloyhtiöissä

Taloyhtiön remonteissa, kuten ikkunoiden ja ovien uusimisessa, syntyy huomattava määrä jätettä. On tärkeää, että tämä jäte saadaan hyödynnettyä uudelleen, jotta vähennetään ympäristövaikutuksia ja edistetään kiertotaloutta. Kodin10:n kautta toteutetussa ikkunaremontissa vanhat ikkunat ja ovet eivät päädy kaatopaikalle, vaan ne toimitetaan kierrätykseen Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n kautta, joka on alueellaan ja koko Suomessa arvostettu kiertotalouden edelläkävijä.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:lle myönnettiin kesäkuussa 2017 Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Yhteiskunnallinen yritys harjoittaa vastuullista liiketoimintaa ja sen ensisijainen tavoite on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen.
LHJ
Loimi-Hämeen Jätehuolto

Kierrätyksen eteneminen remonttiprojektissa

Kierrätyskuva, kuljetus ja jäteasema.

Kierrätysprosessi alkaa jo työmaalla, kun asentajat keräävät irrotetut ikkunat ja ovet suoraan kuljetusvälineisiin. Tämä ei ainoastaan nopeuta remonttia, vaan myös vähentää työmaan ympäristökuormitusta ja yleistä turvallisuutta. Materiaalit kuljetetaan sitten Forssassa sijaitsevaan Loimi-Hämeen Jätehuollon käsittelykeskukseen, jossa ne lajitellaan ja käsitellään asianmukaisesti.

Metalliosat, kuten alumiini ja teräs, erotellaan ja toimitetaan uusiokäyttöön. Puuosat, kuten karmit ja puitteet, päätyvät usein energiaksi jätteenpolttolaitoksiin. Ikkunoiden lasi käsitellään maatumattomana jätteenä erikseen ja se voidaan hyödyntää joko teollisuuden raaka-aineena tai muihin uusiokäyttötarkoituksiin, esimerkiksi routaeristeenä.

Taloyhtiön rooli ja hyödyt kierrätyksessä

Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä voivat merkittävästi vaikuttaa remonttien ympäristöystävällisyyteen valitsemalla toimittajia, jotka sitoutuvat kierrätysperiaatteisiin. Valitsemalla Kodin10:n kaltaisen toimijan, taloyhtiö voi olla varma, että kaikki remonttijäte käsitellään vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

Kierrätys ei ainoastaan tue kestävää kehitystä, vaan se voi myös parantaa taloyhtiön imagoa ja asukkaiden viihtyvyyttä, tietäen että heidän kotinsa remontit edistävät ekologisia arvoja. 

Kierrätämme 100% ikkunaremontin jätteestä

Taloyhtiön ikkunaremontti tarjoaa erinomaisen tilaisuuden edistää kestävää kehitystä kierrättämällä vanhat ikkunat ja ovet. Kodin10:n yhteistyö Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n kanssa takaa, että remontista syntyvä jäte saa uuden elämän ja tukee kiertotalouden periaatteita. Taloyhtiöiden on hyvä hyödyntää tätä mahdollisuutta ja osallistua aktiivisesti ympäristömme suojeluun. Yhtään osaa ikkunoistanne ei päädy luontoon maatumaan vaan ikkunat käsitellään ja kierrätetään sataprosenttisesti.

Asunto-osakeyhtiö, kuva kerrostalosta

Lue lisää taloyhtiö-palvelusta

Lue lisää palveluistamme taloyhtiöille ja taloyhtiön ovi- tai ikkunaremontin toteutuksesta.

Pyydä ilmainen arviokäynti

Siirry yhteystietoihin ja pyydä meiltä ilmainen arviokäynti tai jätä tarjouspyyntö. Voit soittaa myös alustavia kysymyksiä koskien.