Ikkunoiden lisävarusteet - korvausilmaventtiili

Korvausilmaventtiilillä parannat sisäilman laatua.

Huolehdi ilmanvaihdosta

Uusien ikkunoiden asentamisen myötä rakennus muuttuu ilmatiiviimmäksi, mikä korostaa hyvän ilmanvaihdon merkitystä. On tärkeää huolehtia, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti, sillä asuintilojen ilma tulisi uusiutua kokonaan vähintään kerran kahdessa tunnissa. Ikkunaremontin yhteydessä on suositeltavaa tarkastaa ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus, sillä uudet ikkunat tiivistävät rakennuksen entisestään, mikä voi estää ilmavuodot esimerkiksi tiivisteiden ja tilkerakojen kautta.

Vaikka uusiin ikkunoihin saatetaan lisätä raitisilma-/korvausilmaventtiilejä, on välttämätöntä varmistaa myös poistoilmanvaihdon tehokkuus. Rakennuksen terveyden kannalta on suotavaa, että ilmanpaine on hieman alipaineinen, ja erityisesti monikerroksisissa rakennuksissa on tärkeää tasapainottaa ilmanpaineet eri kerroksissa yhteneväisiksi. Lisäksi uudet ikkunamateriaalit, kuten alumiini ja puu, saattavat aluksi reagoida äkillisiin lämpötilan muutoksiin pienenä paukahteluna tai napsumisena, mutta nämä äänet tyypillisesti vähenevät ajan myötä.

Biobe Airmax

Biobe Airmax raitisilmaventtiili
Kesäaikaan korvausilma otetaan välitilasta erotettua reittiä pitkin venttiilisuodattimen läpi huonetilaan.

Biobe Thermomax A

Biobe thermomax raitisiilmaventtiili
Lämmityskaudella ilma kiertää tuloilmaikkunassa ikkunalasien välissä ja esilämmittää sen ennen sisäänottoa.
biobe airmax korvausilmaventtiilin ilmamääräsäädin
Ilmamääräsäädin on manuaalinen.
Venttiiliyksikön vapautusvipu
Pikakiinnitteisen venttiiliyksikön vapautinvipu.
Korvausilmaventtiilin allergeenisuodatin
Elektrostaattisen allergeenisuodattimen vaihto.
Ilmanottokanavat suodatinkehyksen takana

BIOBE AIRMAX ilmaventtiili

Ilmamäärän säätäminen

BIOBE AIRMAX -venttiilin ilmamäärät ovat manuaalisesti säädettävissä. Säädin löytyy venttiilin vasemmasta päästä. Ilmamäärä pienenee kääntämällä säädintä oikealle ja kasvaa kääntämällä vasemmalle. Venttiilin täydellinen sulkeminen ei ole suositeltavaa, jotta riittävä korvausilma varmistetaan.

Venttiilisuodattimen vaihto

Venttiilisuodatin on asennettu suodatinkehyskarmiin venttiiliyksikön taakse ja kiinnitetty pikakiinnityksellä. Suodattimen vaihto tapahtuu painamalla vapautusvipua oikealla reunassa ja vetämällä venttiiliyksikkö kevyesti irti kehyksestä. Samassa yhteydessä on suositeltavaa puhdistaa ilmanottokanavat imuroiden, mikä sisältää äänenvaimentimien puhdistuksen suodatinkehyksen takana.

Elektrostaattinen allergeenisuodatin

Venttiilissä käytetty elektrostaattinen allergeenisuodatin tehostaa ilman allergeenien keräämistä sähköstaattisen ilmiön avulla, joka vetää epäpuhtaudet suodattimeen. Suositus on vaihtaa suodatin 1–2 kertaa vuodessa, erityisesti keväällä ennen siitepölykauden alkua. Huomioitavaa on, että imurointi suodattimen vaihtamisen sijaan ei palauta suodatustehoa täysin alkuperäiseen.

Muovipintojen huolto

Venttiilin muovipintojen puhdistus suositellaan tehtäväksi käyttäen miedolla pesuaineella kostutettua pyyhettä. Liuotinaineiden käyttö on kielletty.

Vaihtosuodattimien tilaus

Vaihtosuodattimia voi tilata asiakaspalvelustamme, joko puhelimitse numeroon 09 7743 270 tai sähköpostitse osoitteesta myynti@scancerco.fi. Tarjolla on sekä kerta- että kestotilauksia.

BIOBE vaihtosuodatinpalvelu tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan pitää ilmanlaatusi korkealla tasolla.

BIOBE THERMOMAX A ilmaventtiili

Ilmamäärän säätö

BIOBE ThermoMax A -venttiilin ilmavirta on säädettävissä manuaalisesti venttiilin vasemmasta päästä. Ilmavirta vähenee kääntämällä säädintä oikealle ja lisääntyy kääntämällä vasemmalle. Venttiilin täysin sulkemista ei suositella, jotta varmistetaan asianmukainen korvausilman saanti.

ilmankierron ohjausyksikkö varustettuna automaattitermostaatilla.
Ilmankierron ohjausyksikkö varustettuna automaattitermostaatilla.

Kesä- ja talviasennon säätö

Tämä tuloilmaikkunaventtiili on varustettu herkällä termostaatilla, joka mittaa sekä välitilan että ulkoilman lämpötiloja ja säätää korvausilman reititystä automaattisesti. Talviasennossa, lämmityskaudella, korvausilma kulkee ikkunalasien välissä, jossa se lämpenee ennen huonetilaan tuloa. Kesäasennossa korvausilma ohjataan suoraan huonetilaan suodattimen kautta, joka puhdistaa ilman ennen sisäänpääsyä.

Venttiilisuodattimen ja ilmanottokanavien huolto

Venttiilisuodatin sijaitsee suodatinkehyksessä venttiiliyksikön takana ja on kiinnitetty pikakiinnityksellä. Suodatin ja ilmanottokanavat puhdistetaan vaihtaessa suodattimen, jolloin myös äänenvaimennuskasetit karmissa on imuroida. Elektrostaattinen allergeenisuodatin, joka kerää tehokkaasti ilman allergeeneja, tulee vaihtaa 1–2 kertaa vuodessa. Jos suodatin imuroidaan vaihdon sijaan, sen teho ei palaa alkuperäiselle tasolle.

Välitilan suodattimen vaihto

Välitilan suodatin sijaitsee yläkarmin jyrsintäurassa ja se voidaan pestä tai vaihtaa tarpeen mukaan. Asennus tapahtuu painamalla suodatin takaisin uraansa.

Muovipintojen puhdistus

Venttiilin muoviosat puhdistetaan miedolla pesuaineella kostutetulla pyyhkeellä. Liuottimien käyttö on ehdottomasti kielletty.

Lisäsuodattimia voi tilata puhelimitse numerosta 097743270 tai sähköpostitse osoitteesta myynti@scancerco.fi.

etusivu / ikkunat / ikkunoiden lisävarusteet / korvausilmaventtiilit