Ikkunaremonttikohde Turussa kuvattuna kadulta.

Ikkunaremontti Turussa: 1980-luvun Tiilitalon Energiatehokas Päivitys

Turussa sijaitseva 1980-luvun lopussa valmistunut tiilitalo on saanut merkittävän päivityksen, kun taloon asennettiin modernit energiatehokkaat ikkunat. Alkuperäiset Sotka-merkkiset ikkunat, jotka oli hankittu 1874–1993 toimineesta Renlund rautakaupasta, olivat palvelleet pitkään, mutta nyt oli aika vaihtaa ne nykyaikaisiin ratkaisuihin, jotka tukevat talon energiatehokkuutta entisestään (infoa: Häme-Wiki: Sotkan historia, Wikipedia: Rautakauppa Renlund).

Energiaremontti Modernilla Twistillä

Talo on huollettu vuosien saatossa esimerkillisesti, ja äskettäin asennetut aurinkopaneelit katon uusimisen yhteydessä olivat askel kohti kestävämpää energiankäyttöä. Ikkunaremontti oli luonteva jatkumo näille päivityksille. Asukkaat halusivat varmistaa, ettei modernisointi vaikuta haitallisesti matkapuhelinten signaalin laatuun, minkä vuoksi yhteen ikkunaan valittiin signaalilasi. Lisäksi kaikki ikkunat varustettiin sälekaihtimilla, jotka parantavat asumismukavuutta tarjoamalla suojaa auringonpaisteelta ja lisäämällä näkösuojaa.

Valinta Kodin10:lle ja Karelia-Ikkunoille

Asukkailla oli aiemmin ollut jo tarjous toisen merkkisistä ikkunoista, mutta aivan päätökseen asti se ei ollut riittänyt. Kodin10:n tarjous yhdessä Karelia-Ikkunoiden kanssa vakuutti lopulta. Asukasta huolestutti aiemmissa remonteissa koettu huolimaton jätteiden käsittely, mutta Kodin10:n huolelliset suojaustoimenpiteet asennuksen aikana vakuuttivat. Tämä sisälsi kumipohjaisten mattojen käytön, jotka suojaavat lattioita tehokkaasti vahingoilta.

Huolellinen Asennus ja Erikoisratkaisut

Vesipenkkipeltien ulkokulmaliitos.

Remontti toteutettiin kahdessa päivässä. Ensimmäisenä päivänä vanhat ikkunat purettiin ja uudet asennettiin käyttäen eristevaahtoa tiivistämiseen. Toisena päivänä tehtiin lopulliset viimeistelyt, kuten listoitukset ja vesipenkkipeltien asennukset. Haastetta toi erityisesti vanhojen vesipenkkipeltien poikkeuksellinen asennustapa, jossa peltejä oli liitetty toisiinsa taitoksilla, sekä jatkettu osittain puurakenteiden alle, mutta Kodin10:n ammattitaitoinen tiimi varmisti, että kaikki tehtiin huolellisesti ja esteettisesti miellyttävästi.

Loppuhuomio

Kiinteistö, joka sijaitsee arvostetulla asuinalueella, on nyt energiatehokkaampi ja käyttäjäystävällisempi. Ikkunaremontti ei ainoastaan parantanut asumismukavuutta, vaan myös talon markkina-arvoa, mikä tekee investoinnista kannattavan pitkällä tähtäimellä. Tämän onnistuneen projektin myötä asukas arveli, että Kodin10:lle voi tulla myös muita yhteydenottoja naapurustosta.

Kodin10 kiittää jälleen kerran luottamuksesta.