Omakotitalo rinteessä

Ikkunaremontti talvella? Lue kuinka asensimme uudet energiatehokkaat ikkunat omakotitaloon Ypäjällä

Monet saattavat epäröidä ikkunanvaihtoa juuri talven kynnyksellä, mutta totuus on, että talviaikaan tehty ikkunaremontti voi tuoda kotiisi merkittävää energiatehokkuutta ja säästöä. Yksi suurimmista harhaluuloista on, että ikkunanvaihto talvella olisi hankalaa tai mahdotonta. Se tarjoaa kuitenkin erinomaisen tilaisuuden valmistautua talven kylmyyteen ja samalla se parantaa kodin energiatehokkuutta.

Teimme Ypäjällä sijaitsevaan omakotitaloon kokonaisvaltaisen ikkunaremontin. Kodin ilmeen päivittäminen tapahtui monin tavoin, yksi tehokas keino oli vaihtaa vuorilaudat ja niiden väritys joka raikasti ilmettä huomattavasti. Lisäksi vanhat ikkunat vetivät, joten uusien ikkunoiden myötä vedon tunne katosi välittömästi. Modernit ikkunat eivät pelkästään paranna asumismukavuutta, vaan ne voivat myös tarjota käytännöllisiä ominaisuuksia, kuten säädettävän klik-venttiilin korvausilmalle. Tämä mahdollistaa hallitun raittiin ilman saannin, pitäen samalla epäpuhtaudet, kuten siitepölyn, tehokkaasti ulkopuolella. Lisäksi venttiilissä käytetty suodatin on helppo pestä tarvittaessa, mikä edistää terveellistä ja puhdasta sisäilmaa.

Haluammekin korostaa, että vuodenajalla ei ole ratkaisevaa merkitystä ikkunanvaihtoremontille, kunhan valitset oikeat ammattilaiset ja laadukkaat tuotteet. Nordic Ruudun Avaimet käteen -palvelu tarjoaa täydellisen ratkaisun, joka yhdistää laadukkaat ikkunat ja ammattitaitoisen asennuksen, tehden ikkunanvaihdosta sujuvaa ja vaivatonta ympäri vuoden.

Energiatehokkuutta ennen talven kirpeitä pakkasia

Talven saapuessa kodin lämpöhukan minimointi on erityisen tärkeää. Kohteeseen asennetut uudet nelilasiset ikkunat takaavat erityisen energiatehokkaan suorituskyvyn nelilasisen (2+2) lämpöikkunarakenteen ansiosta. Tämä rakenne tarjoaa maksimaalisen energiatehokkuuden, auringonsuojan ja ääneneristävyyden. Molemmissa puitteissa on kaksinkertainen eristyslasielementti, ja karmi sekä sisäpuitteet ovat mäntyä, kun taas karmin ulkoverhous ja ulkopuite ovat alumiinia. Talvinen ikkunanvaihto on siis paitsi mahdollista myös älykäs askel kohti energiatehokkuutta.

Käytännöllisyyttä ja energiansäästöä integroiduilla sälekaihtimilla

Ikkunoihin integroidut sälekaihtimet toimivat eristävänä kerroksena, estäen lämmön siirtymistä sisään tai ulos. Talvella sälekaihtimet auttavat pitämään lämpöä sisällä, vähentäen siten lämmityskustannuksia. Kesällä ne puolestaan estää liiallisen auringonvalon pääsyn sisätiloihin, mikä auttaa ylläpitämään miellyttävää sisälämpötilaa.

Kun ikkunoiden sälekaihtimet on integroitu osaksi ikkunan rakennetta, tekee se niistä kestäviä ja huoltovapaita, sekä varmistaa sen, että ne ovat suojassa sääolosuhteilta, pysyvät toimintakuntoisina sekä ovat huoltovapaita.

Energiatehokkuutta ja mukavuutta ympäri vuoden

Kodin keskeinen rooli on energiatehokkuudella ja asumismukavuudella. Ympäri vuoden vaikuttavat sääolosuhteet ja lämpötilavaihtelut asettavat korkeat vaatimukset niin kodin lämmitykselle kuin jäähdytyksellekin. Ratkaisut, jotka tarjoavat tasapainon energiatehokkuuden ja mukavuuden välillä, ovat siten kultaakin kalliimpia.

Yksi merkittävä tekijä tässä tasapainossa on ikkunoiden rooli. Energiatehokkuus ja mukavuus kulkevat käsi kädessä, ja oikeilla valinnoilla voimme taata kodin, joka vastaa asukkaidensa tarpeisiin ympäri vuoden. Olipa kyseessä sitten talven pureva pakkanen tai kesän helteet, laadukkaat ikkunat voivat tehdä kodista paikan, jossa on aina miellyttävä olla.

Katso referenssiartikkelit paikkakunnittain.