Olohuoneen suuret ikkunat.

Ikkunaremontti Nummelassa – 60-luvun rinnetalon uudistus

Nummelassa sijaitseva 60-luvulla rakennettu, arkkitehti Martti Hellmanin suunnittelema persoonallinen rinnetalo koki mittavan ikkunaremontin. Tämä ainutlaatuinen kiinteistö, joka oli aiemmin palkittu parhaasta pihasta 70-luvun lopulla, sai uudet, massiivisen kokoiset elementti-ikkunat, jotka on varustettu alkuperäiseen tyyliin tuuletusluukuilla.

Suunnittelu ja toteutus

Ikkunaa irroitetaan nipusta nostettavaksi

Remontissa asennetut ikkunat ovat ulkopuolelta mustia ja sisäpuolelta valkoisia, säilyttäen talon alkuperäisen ulkoasun ja luoden samalla uutta näyttävyyttä. Massiivisten ikkunoiden asentamiseen tarvittiin nosturiauto, joka oli varustettu moottoroidulla imukupilla. Nosturiauton käyttö oli välttämätöntä, sillä ikkunoiden koko ja paino vaativat erityistä huomiota turvallisuuteen ja tehokkuuteen asennuksessa.

Haasteelliset olosuhteet

Nosturiauto nostaa ikkunaa talon ylitse.

Talon sijainti rinteessä toi omat haasteensa: nostoauton pääsy oli mahdollista vain alapihalle. Siksi käytetty nostoauto oli järeä, jotta ikkunat saatiin nostettua yläpihan ja vielä talonkin yli. Tämä vaati poikkeuksellista ulottuvuutta sivusuunnassa ja ammattitaitoista palvelua Kallioinen Cranes Oy:n nostopalvelulta, joka suoritti työn ilman turhia riskejä. Ilman nostopalvelua työ olisi vaatinut ylimääräisen päivän ja lisätyövoimaa.

Remontin kulku

Ikkunaremontti suoritettiin kahden päivän aikana. Ensimmäisenä päivänä vanhat ikkunat purettiin ja uudet asennettiin paikoilleen. Toisena päivänä viimeisteltiin pellitykset ja paneloinnit. Sisäpuolen listoitusta ei tässä vaiheessa tehty, koska talossa on meneillään laajempi remontti, sillä talo oli ostettaessa alkuperäiskunnossa. Tämä mahdollisti joustavamman aikataulun, koska remontissa ei tarvinnut ottaa asumiseen liittyviä häiriöitä huomioon.

Asiakkaan kokemus

Kodin10:n asiantuntijat kohtasivat asiakkaan ensimmäisen kerran messuilla, jossa keskustelut saivat alkunsa. Asiakkaan mukaan Kodin10 tapa esittää asiat ja myyjien lähestymistapa remonttiin vakuutti yhteistyön onnistumisesta.

Tämä ikkunaremontti Nummelassa ei ainoastaan parantanut rakennuksen energiatehokkuutta ja ulkonäköä, vaan myös lisäsi asumismukavuutta modernisoiduilla ikkunoilla, jotka yhdistävät esteettisyyden ja toiminnallisuuden.