Ikkunaremontin kokenut tiilitalo kadun suunnasta.

Ikkunaremontti Hämeenlinnassa – Moderni päivitys 80-luvun tiilitalolle

Hämeenlinnan Ojoisten asuinalueella sijaitseva 1980-luvulla rakennettu tiilitalo sai merkittävän päivityksen, kun Kodin10 toteutti laajan ikkunaremontin. Remontti ei ainoastaan kohentanut rakennuksen ulkonäköä, vaan paransi myös sen asuttavuutta ja teknisiä ominaisuuksia merkittävästi.

Auringon haasteista ratkaisuun

Auringonsuojalasi- signaalilasi -tarrat ikkunassa.

Talon asukkaat olivat aiemmin kärsineet kesäaikaan sisätilojen liiallisesta kuumenemisesta auringonpaisteen vuoksi. Uusien ikkunoiden auringonsuojalasit kuitenkin ratkaisivat ongelman tehokkaasti, vähentäen merkittävästi auringon aiheuttamaa lämpökuormaa sisätiloissa.

Teknologia tukee arkea

Ikkunoiden varusteluun kuului myös signaalilasi, joka varmistaa, että matkapuhelinten kuuluvuus säilyy hyvänä ikkunoiden vaihdosta huolimatta. Lisäksi asennettiin sälekaihtimet integroiduilla säätimillä ja korvausilmaventtiilit, jotka parantavat sisäilman laatua ja mukavuutta.

Esteettiset päivitykset

Talo tien puolelta kuvattuna.
Talo etupihan puolelta.

Vanhat tuuletusluukut korvattiin avattavilla tuuletusikkunoilla, ja ikkunoiden puitteet päivitettiin puunvärisistä valkoisiksi. Nämä muutokset lisäsivät valon määrää sisätiloissa ja toivat talolle modernin ilmeen.

Kilpailutus ja valinta

Ikkunaremontti kilpailutettiin kuuden eri yrityksen kesken, ja valinnassa korostui halu tukea suomalaista työtä varmistamalla, että remontista maksetut rahat jäävät Suomeen. Kodin10:n tarjoama Karelia-ikkuna, Suomen suurin suomalaisomistuksessa oleva ikkunavalmistaja, tuli valituksi toimittajaksi. Asukkaat olivat tyytyväisiä tarjousprosessiin, jossa Kodin10:n selkeä kommunikaatio ja läpinäkyvyys tekivät vaikutuksen. Kilpailutus kannatti myös taloudellisesti, sillä tarjouksien hintahaitari oli useita tuhansia euroja.

Alueen kehitys ja tulevaisuuden näkymät

Ojoisten alueella, jossa talo sijaitsee, on käynnissä vilkas rakentamisbuumi. Alueelle nousee uusia moderneja taloja, ja huonokuntoisimmat rakennukset väistyvät uusien tieltä. Tämä ikkunaremontti ei ainoastaan nostanut kiinteistön arvoa, vaan myös varmisti, että se istuu esteettisesti yhteen alueen uudemman rakennuskannan kanssa.

Kiitokset yhteistyöstä

Kodin10 kiittää talon isäntäväkeä erinomaisesta yhteistyöstä. Remonttiprojektin aikana tarjottu vieraanvaraisuus loi työmaalle miellyttävän ja tehokkaan ilmapiirin.

Tämä ikkunaremontti Hämeenlinnassa on esimerkki siitä, kuinka ammattitaitoisesti toteutettu päivitys voi tuoda vanhemmalle rakennukselle sekä toiminnallisia että esteettisiä parannuksia, jotka lisäävät merkittävästi asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa.