Ikkunaremontti Forssassa – Moderni päivitys 80-luvun tiilitaloon

Forssassa sijaitseva 80-luvun alussa rakennettu tiilitalo sai uuden ilmeen ikkunaremontin myötä. Talo, jossa alun perin oli kolmipokaiset yksinkertaiset ikkunat, sai merkittävän parannuksen sekä ulkonäköönsä että toiminnallisuuteensa.

Ennen ja jälkeen kuva ikkkunasta
Kuva ulko-oven viereisestä ikkunasta ennen ja jälkeen ikkunaremontin.

Vanhasta uuteen

Aiemmin talossa olleet kolmipokaiset ikkunat tarkoittivat kuutta pestävää pintaa per ikkuna, mikä teki ikkunoiden puhtaanapidosta tarpeettoman vaivalloista. Uusien ikkunoiden myötä tämä haaste helpottui, sillä uusissa ikkunoissa on kaksi pestävää pintaa vähemmän.

Ensivaikutelma vakuutti

Keskustelu ikkunaremontista sai alkunsa Jokioisilla pidetyssä asennusnäytöksessä, jossa talon omistajat pääsivät näkemään Kodin10:n työnjäljen. Laadukas työnjälki ja asiantuntijoiden kanssa käydyt keskustelut vakuuttivat. Kun paikalla tehtyjen mittausten jälkeen tarjottu hinta ja aikataulu vastasivat odotuksia, päädyttiin sopimukseen.

Alkuperäinen ilme säilytettiin

Remontissa päätettiin säilyttää talon alkuperäinen ilme valitsemalla uusiin ikkunoihin sisäpuolelle sama ruskea sävy, joka oli käytössä vanhoissa ikkunoissa. Lisäksi yleisemmin valittujen tuuletusikkunoiden sijaan otettiin kapeammat tuuletusluukut vanhojen ikkunoiden mukaisesti, jolloin saatiin pidettyä viereiset ruudut isoina uusissakin ikkunoissa.

Lisävarusteet parantavat asumismukavuutta

Ikkunoihin asennettiin sävyyn sopivat ruskeat korvausilmaventtiilit. Koska talossa ei alun perin ollut keskitettyä ilmanvaihtojärjestelmää, korvausilmaventtiilit ovat olennainen lisä, jota täydentää taloon aiemmin asennettu ilmalämpöpumppu. Tämä yhdistelmä parantaa merkittävästi sisäilman hallintaa ja asumismukavuutta. Tehtaalla asennetut sälekaihtimet integroiduilla säätimillä lisäävät käyttömukavuutta ja yksityisyyttä.

Asennus sujui vaivattomasti

Ikkunaremontin asennus sujui sujuvasti Kodin10:n ammattitaitoisen asennustiimin toimesta. Kanttikoneella varustettu asennusauto, jossa kulkee mukana myös hyvä valikoima listamateriaaleja, mahdollistaa nopean viimeistelyn, kun listat ja pellit saadaan tehtyä mittojen mukaan heti paikan päällä.

Tämä ikkunaremontti Forssassa ei ainoastaan parantanut asumismukavuutta, vaan myös kohensi merkittävästi rakennuksen energiatehokkuutta ja ulkonäköä, tuoden 80-luvun tiilitaloon nykyaikaista toimivuutta ja tyyliä.