Rapattu talo ennen remonttia

Ikkunaremontti Espoossa – Nykyajan mukavuudet perinteikkäässä kodissa

Espoon keskuksessa sijaitseva 1960-luvun omakotitalo koki merkittävän muutoksen, kun Kodin10 toteutti osittaisen ikkunaremontin. Remontti kohdistui asuinkerroksen ikkunoihin, kun taas kellarikerroksen pienet, harvemmin käytetyt ikkunat säilytettiin alkuperäisessä muodossaan.

Haasteet ja ratkaisut

Talon rakennusvuosi ja rapattu ulkoseinä asettivat omat haasteensa remontille. Rappauspinnan hauraus vaati erityistä huolellisuutta purkutöissä, ja ikkunoiden asennus täytyi suorittaa erityisen varovaisesti, jotta vältyttiin rakenteellisilta vahingoilta. Lisäksi ikkunan sivusmyygit oli muotoiltu osittain vesipenkkipellin päälle betonista, mikä toi lisähaasteita purkutöihin ja vaati jälkikäteisiä korjaustoimenpiteitä.

Alueen tiiviisti rakennettu ympäristö ja korkeiden kerrostalojen läheisyys ovat aikaisemmin aiheuttaneet asukkaille ongelmia mobiiliverkon kuuluvuudessa. Tästä syystä päätettiin valita kaksi suurta ikkunaa varustettuna antennilaseilla, jotka parantavat mobiilisignaalin vastaanottoa sisätiloissa. Antennilasien osittainen käyttö oli kustannustehokas ratkaisu, joka isojen ikkunoiden ollessa samankokoisia, mahdollisti myös ikkunapokien vaihtamisen keskenään, mikäli signaalin vastaanotossa ilmenisi ongelmia.

Budjettiystävällinen lähestymistapa

Tietoisuus tarkasta budjetista ohjasi monia remontin päätöksiä. Valitsemalla vain osan ikkunoista korvattaviksi ja hyödyntämällä antennilaseja strategisesti, onnistuttiin parantamaan asumismukavuutta ilman suuria taloudellisia investointeja.

Tämä ikkunaremontti ei ainoastaan parantanut asuinkerroksen visuaalista ilmettä ja asumismukavuutta, vaan se myös otti huomioon talon historiallisen arvon ja modernin teknologian tuomat edut. Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä remontin tuloksiin, erityisesti mobiiliverkon parantuneeseen kuuluvuuteen ja ikkunoiden uudistuneeseen ulkonäköön.

Kodin10 on ylpeä voidessaan toteuttaa ikkunaremontteja, jotka kunnioittavat rakennuksen alkuperäistä henkeä samalla kun ne tuovat modernit mukavuudet asukkaiden arkeen.