Energiamerkintä kertoo, paljonko säästät

Kodin10:n myymät Karelia ikkunat ovat Itä-Suomen kylmissä oloissa suunniteltuja ja testattuja ja kaikilla ikkunatyypeillä on vähintään A-energialuokka. Mitä parempi energialuokka ikkunalla on, sitä enemmän säästä tulevissa lämmityskuluissa.

Nykyaikaiset energiaa säästävät ikkunat

Saat huomattavaa säästöä uusimalla ikkunat argontäytteisiin energiaikkunoihin. Kodin10 Verraton ja Kiinteä ovat A++ -luokituksellaan varma sijoitus niin energiatehokkuuteen kuin asumismukavuuteenkin.

Useimmille energiamerkinnät ovat tulleet tutuksi jo kodinkoneista, kuten jääkaapeista. Kun ikkunat on varustettu A+ tai A++ -merkinnällä, tiedät ostavasi laatua. Parhaimmillaan uusi ikkuna voi olla kymmenen kertaa energiatehokkaampi kuin 60-luvun seinärakenne tai sen aikaiset alkuperäiset ikkunat. Uusi ikkuna voi olla viisi kertaa tehokkaampi vielä 2000-luvun alun ikkunoihin verrattuna.

Ikkunoita voi vertailla myös niistä kerrotun U-arvon, eli lämmönläpäisykertoimen avulla. Mitä pienempi luku on, sen energiatehokkaampi ikkuna on. Uusilla ikkunoilla voi U-arvo olla parhaimmillaan jopa 0,6 kun 70-luvun alun ikkunan arvo on peräti 2,8 ja vielä vuosituhannen vaihteessakin arvo voi olla yli kaksi. Vaikka vanha ikkuna voi olla teknisesti kunnossa, sen uusimisesta kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa. Voit pyytää meiltä ilmaisen arviokäynnin, jossa katsomme yhdessä nykyisten ikkunoidesi tilan ja saat samalla vastauksen kaikkiin mahdollista uusimista koskeviin kysymyksiin.

Uusi energiatehokas ikkuna ei ole pelkkä lämmityskulujen säästäjä – se auttaa taloasi pysymään myös viileämpänä kuumina kesäpäivinä. Kaupunkien ja teiden varsien asukkaat monesti yllättyvät, kun liikenteen melu lähes katoaa ikkunaremontin myötä.

Vanhan talon korjausvelkaa tarkastellessa ikkunaremonttia voi pitää toiseksi tärkeimpänä. Tärkeintä on rakennuksen säästymisen kannalta sen kuivana pysyminen. Sen jälkeen puututaan energian kulutukseen ja siinä helppo ja suuri tekijä on juuri ikkunaremontti.

Meiltä saat ikkunaremontin avaimet käteen -periaatteella kilpailukykyiseen hintaan.